iletisim@duyusan.com 0545 403 5730
Solunum Sitemi Hastalıkları

İşitme Cihazları Hakkında Daha Detaylı Bilgi Edinin

İşitme Cihazları

İşitme cihazları, işitme kaybı yaşayan kişilerin sesleri daha rahat algılayabilmesini ve ayırt edebilmesini sağlayan elektronik cihazlardır¹. Günümüzde, genellikle dijital işitme cihazlarından bahsedilir¹. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital işitme cihazları yaygınlaşmış, pek çok farklı özelliğe sahip ve farklı boyutlarda olan cihazlar üretilmeye başlanmıştır¹.

İşitme cihazları, tıbbi yöntemlerle tedavi edilmesi mümkün olmayan işitme kaybı sorunlarının giderilmesi amacıyla kullanılır¹. İşitme cihazlarıyla, işitme kaybının çeşidi ve derecesi fark etmeksizin, tüm hastaların dışarıdan gelen sesleri daha iyi duyması ve bu sayede daha rahat iletişim kurması sağlanır¹.

İşitme cihazı, oldukça karmaşık yapıya sahip bir yüksek teknoloji ürünüdür¹. İşitme cihazının çalışma prensibi basitçe şu parçalar üzerinden anlatılabilir: Mikrofon, Dijital İşlemci, Amplifikatör ve Güç kaynağı¹.

Farklı işitme kaybı dereceleri ve türlerine, ayrıca kullanıcıların yaşam tarzlarına uygun olarak birçok çeşitte işitme cihazı üretilir¹. Başlıca işitme cihazı çeşitleri şunlardır: Kulak arkası işitme cihazı, Kulak içi işitme cihazı ve Kanal içi işitme cihazı¹.


(1) İşitme Cihazı Nedir? Kimler İçindir? - Duymer. https://www.duymer.com.tr/isitme-cihazi-nedir-5738.
(2) İşitme cihazı nedir? Nasıl çalışır? Çeşitleri, fiyatları ve SGK katkısı .... https://www.hastalarokuyor.com/isitme-cihazi-nedir/.
(3) İşitme Cihazı Nedir? - Personel Sağlık Personeli Haber NET Sağlık Ağı .... https://www.saglikpersoneli.com.tr/isitme-cihazi-nedir.
(4) İşitme Cihazı Nedir ? Nasıl Çalışır?. https://www.ediisitme.com.tr/blog-isitme-cihazi-nedir-nasil-calisir-50.

Enes Güler